תרופות להורדת ל.ד. לגיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

17/03/2003 | 22:14 | מאת: gili

ברצוני לדעת אם יש מחשבה שניה בענין תרופות המיועדות להורדת לחץ דם (שבזמנו טענו שהן יכולות לעזור לגלי החום) כטיפול לגלי החום במקום האלטרנטיבה ההורמונלית שנשללה מאיתנו. אמנם בתחילה - עם פרסום תוצאות המחקר - יצאה הנחיה כללית שכל מקרה לגופו. אבל כיום ממה שאני שומעת מנשים אחרות רוב הרופאים ממליצים להוריד מינון במגמה של להפסיק לגמרי. (אולי גם כסת"ח).

18/03/2003 | 12:23 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

גילי שלום ותודה על שאלתך. תרופות להורדת לחץ דם אינן מיועדות באופן כללי לטיפול בגלי חום. ישנה תרופה מסוימת העשויה לעזור. יש להתיעץ עם רופא המשפחהה או רופא הנשים המטפל. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי