בדיקות דם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

18/04/2006 | 15:22 | מאת: אורה

שלום רב, אני בת 53. לאחר כמה חודשים( שבמהלכם עברתי טוטל היסטורקטומי+שחלות) וגם הפסקתי לעשן לגמרי התחלתי להרגיש ירידה באנרגיה וחולשה. לפני יום עשיתי בדיקות דם אצל רופא המשפחה ויצא: המוגלובין 11.6, ברזל 35 כשהנורמה בין 40 ל145, פריטין 5.3 כשהנורמה 12עד 291!!, TSH תקין, טרנספרין 367 כשהנורמה 185 עד 405? שאלותיי הן מה אומרות תוצאות הבדיקות? מדוע יש לי חסר בברזל? כיצד ניתן לפתור את הבעיה מן השורש? האם יש קשר להפסקת העישון? מהו הפריטין והשפעתו? אודה לך מאוד על התיחסותיך.

אורה שלום ותודה על שאלתך. לגבי הברזל, עלייך להתיעץ עם רופא המשפחה המכיר אותך טוב יותר. לגבי הירידה בחיוניות, יתכן מאד שהיא קשורה לכריתת השחלות וכדאי להתיעץ עם רופא הנשים המטפל לגבי האופציות הטיפוליות. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי