דימום וסטי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

05/01/2003 | 17:28 | מאת: לינר

דקטור שלום, אני בת 48.5 . בחודשים אחרונים חל שינוי באופי של המחזר החודשי,דהינו : לפני חודשיים קיבלתי מחזורים רצופים עם דימום חזק במיוחד,שנמשך כ-5ימים(יש לי מיומה) וזה גרם לאנמיה,שכעת מטופלת על ידי לקיחת ברזל,על פי המלצת הרופא. בחודש אחרון המחזור הגיע לאחר 21 יום ולא כפי שהיה בעבר,ז"א כל 28ימים , זאת ועוד המחזורבהתחלה היה עם סימני דימום חום חלש ,יומיים הפסקה ,ועכשיו כבר זה היום השבעי למחזור רגיל ללא דימום חזק ,אבל גם אינו מפסיק...? מידע כללי: יצויין ,שאני סובלת כ-4 שנים מבעיות בלוטת הטריס - תת-פעילות ,טיפול הורמונלי באלקטרוקסין ופיברומיאלגיה(FMS?) שמטופלת בסרוקסט,מלטונין ורפואה אלטרנטיבית(דיקור,כירופרקטיקה). השאלה העיקרית: האם התופעות לגבי אופי המחזרים כפי שתארתי הם מסימני תחילת גיל המעבר האופניות או דרושה בדיקה מעמיקה של רופא. בתודה.

05/01/2003 | 21:58 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

לינר שלום ותודה על שאלתך. שאלתך מורכבת והתשובה אינה חד משמעית. בעיקרון כל הפרעה בתפקודי בלוטת התריס עלולה לשבש את מחזור הוסת. יתכן ומיומה או תחילת גיל מעבר הם הגורמים לשיבושי הוסת ומומלץ לפיכך יעוץ פרטני ומעמיק. בברכת רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי