נחיצות בדיקת pap

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

30/03/2006 | 19:16 | מאת: מרב

האם יש צורך בבדיקה הנ"ל לאחר ניתוח הוצאת רחם. מה בדיוק מחפשים בבדיקה זאת? האם תיתכן ממאירות באזור לאחר ניתוח הוצאת רחם. תודה.

מרב שלום ותודה על שאלתך. השאלה תלויה באם הושאר גדם של צואר הרחם וכן מה היתה סיבת הניתוח- ממאירות או גידול שפיר של הרחם (כגון מיומה). אנו מחפשים מצבים טרום ממאירים (או ממאירים) בצואר הרחם ויש לשאול את רופא הנשים שלך מה מטרת הבדיקה ספציפית אצלך. רפואה שלמה דר' זלוצובר

02/04/2006 | 20:35 | מאת: מרב

ולא התבקשתי לעשות הבדיקה. שאלתי הייתה האם עלי ליזום בדיקה כזאת או שאין בה צורך.. אני לא יודעת לגבי גדם. אני יודעת שהוציאו כל מה שלא היה נחוץ בגילי (55) כולל שחלות.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי