אי-נוחות בנרתיק

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

26/03/2006 | 14:50 | מאת: עדנה

מזה כחצי שנה אני סובלת מאי-נוחות רבה באזור הנרתיק , תופעה שאינה נפתרת למרות הבדיקות והטיפולים הרבים אותם עברתי.אני בת 52 ועדיין מקבל מחזור (מעט לא סדיר). הדיאגנוזה הראשונית היתה : פטריה בנרתיק כתוצאה משימוש באנטיביוטיקה. טופלתי בהתאם אל ללא הועיל. עברתי מספר בדיקות בכדי לשלול דלקת בדרכי השתן ואכן לא מדובר בכך. קבלתי אין ספור מחזורי טיפולים בנרות ובטבליות נגד פטריה ודבר לא עזר. בביקורי האחרון אצל רופאת הנשים איבחנה הרופאה שכפי הנראה אני סובלת מיובש בנרתיק (גיל המעבר) והתחלתי טיפול בן 10 ימים באובסטין (משחה שמחדירים לנרתיק לפני השינה). ביומיים הראשונים נדמה היה שזה עוזר אך לדאבוני הרב תחושת השריפה והעיקצוץ חזרו. שוב קבלתי משחה נגד פטריה למשך שבוע אך הצריבה וההרגשה הרעה נשארו. אני מיואשת ומוכנה לקבל כל רעיון או הצעה.

עדנה שלום ותודה על שאלתך. אני מציע שתפני לרופא המתמחה במחלות נרתיק וצואר הרחם. יתכן ויש גם מקום למשטח נרתיק. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי