גלי -חום ונשירת שיער

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

04/01/2003 | 21:34 | מאת: יעלי

אני בת 45. לפני 3 חודשים עברתי ניתוח לכריתת שחלות . אני משתמשת ברמיפרין במשך 2 חודשים.אני מרגישה הקלה בגלי החום רק במשך היום. בלילות אני מאד סובלת מגלי חום ומנדודי שינה.לכן אני מבקשת יעוץ בתרופה צמחית להקלה לשימוש ,במקום רמיפרין. עלי לא להשתמש בהורמונים בגלל רקע של סרטן במשפחה .כמו כן התחילה נשירת שיער .האם יש פיתרון ? תודה.

04/01/2003 | 22:16 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

יעלי שלום ותודה על שאלתך. הפיתרון המיטבי לגלי החום הינו טיפול הורמונלי חילופי. אם לא ניתן להתגבר עליהם בתחליפים כגון הרמיפמין, הורמונים הם הפיתרון. אף בהורמונים ממקור "צמחי" (פיטואסטרוגנים) יש סכון לסרטן שד, אם כי כנראה נמוך יותר מאשר להורמונים בתרופות. הסיבה הינה כנראה מינון נמוך יותר של אסטרוגן ולכן אף יעילות פחותה בטיפול לתסמיני גיל המעבר. איני משוכנע שאסור לך להשתמש בטיפול הורמונלי חילופי אולם יש לשקול זאת באופן פרטני. פני ליעוץ ע"י מומחה כי אין צורך לסבול. בברכת רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי