השפעת הקרנה על המחזור

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

10/03/2006 | 22:48 | מאת: אור

שלום דוקטור, איני יודעת אם זה הפורום הנכון לשאלתי, אבל מבחינת הגיל זה המקום. הנני בת 49,לפני כחודשיים עברתי ניתוח להסרת גידול/גרורה של סרטן כיליתי. במהלך הניתוח קבלתי כמות גדולה של הקרנה באזור האגן תוך כדי ניתוח, מה שנקרא :IORT. המחזור האחרון שהיה לי היה ב26 לדצמבר, ומאז לא חזר וגם אין שום סימנים מקדימים. שאלתי היא, האם זו תוצאה של ההקרנה או שזו תחילת גיל המעבר, למרות שאין לי שום סימפטומים אחרים של גיל המעבר...וגם, אם זה כתוצאה מההקרנה האם המחזור עשוי ללחזור, כי קראתי שהשפעת הקרנות על המחזור עולה עם הגיל וככל שהגיל יותר מתקדם כך פוחת הסיכוי של המחזור לשוב. תודה רבה מראש על תשובתך, ואנא קבל את התנצלותי אם זה לא התחום שלך. אור.

אור שלום ותודה על שאלתך. יתכן והסיבה הינה הקרינה אולם איני משוכנע שהסיבה משנה. מומלץ לפנות ליעוץ ע"י רופא המתמחה בגיל מעבר. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי