מנופאוזה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

08/03/2006 | 12:29 | מאת: גילי

שלום לד"ר משה. אני בת 45 ויש לי כבר 3 שנים מנופאוזה. איני סובלת מגלי חום או הזעות יתר. יש לי רק המוגלובין נמוך 10.36 וסחרחורות- התקפת ורטיגו כל כמה שנים. האם עלי לקחת הורמונים או לא. הרופא אינו מייעץ לי. הוא אומר לי תחליטי לבד. איך אדע מה להחליט.? תודה על התשובה מראש.

גילי שלום ותודה על שאלתך. האינדיקציה החד משמעית לטיפול הורמונלי חילופי הינה תסמיני גיל מעבר. באם אלו אינם חד משמעיים, ההמלצה אף היא אינה חד משמעית ויש להתיעץ פרטנית עם רופא ולהחליט יחד. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי