נטילת הורמון אסטרוגן

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

26/01/2006 | 13:53 | מאת: אור-לי

שלום רב אני בת 45 לאחר ניתוח לכרתת הרחם והשחלות. סובלת מתופעות קשות של מנפאוזה: גלי חום נדודי שינה והתקפי מגרנה קשים מהם לא סבלתי ב-20 שנה האחרנות שחזרו בקצב מוגבר לאחר הניתוח. לאחר התיעצות עם מומחה למנפאוזה התחלתי לקחת ארוול 50, לאחרונה הם הפסיקו להשפיע הרופא המליץ על כדורי אסרופן 2מ"ג. אמי חולת סרטן שד או ריאות (לא ברור). אחי נפטר מסנובייל סרקומה וסמינומה, אחותה למחצה של אמי (מצד האב) נפטרה מסרטן השד וסבתי מצד אימי נפטרה בגיל 80 מסרטן השד, הרופא שלי טוען כי בנטילת ההורמונים אינני מגבירה את הסיכוי לחלות בסרטן השד, לעומתו האונקולוגית של אימי טוענת את ההפיך. מה עלי לעשות אשמח לתשובה מהירה ומפורטת. בכבוד רב אור-לי

אור-לי שלום ותודה על שאלתך. את צריכה יעוץ פרטני. כדאי כמובן לברר את סוג הסרטן של אימך אולם עקרונית בגילך הטיפול המיטבי לתסמינייך הינו אסטרוגן. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי