שאלה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

13/01/2006 | 12:20 | מאת: gali

1.אם לוקחים הורמונים וסידן לאחר מנופאוזה עקב גלי חום ויש במגביל גם אוסטאופורוזיס, האם ניתן לקחת גם פוסלן או שעצם לקיחת ההורמונים מספיקה לבריחת סידן ? 2. האם הבדל ביעילות בין פוסלן ואקטונל? תודה מראש

גלי שלום ותודה על שאלתך. בעיקרון, טיפול הורמונלי חילופי נותן מענה טוב לאוסטיאופורוזיס ברובם המכריע של המקרים ולא נדרש טיפול נוסף, מעבר לסידן וויטמין D. כמובן שיש לראות את צפיפות העצם שלך, כמו גם בדיקות נוספות ומובן שאף אנמנזה מסודרת שלך לפני המלצה פרטנית. האקטונל והפוסאלאן דומים ביעילותם. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי