הפסקת הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

10/01/2006 | 20:07 | מאת: liat

אני בת 61 בריאה בד"כ. אני נוטלת אקטיבל מזה כ-10 שנים. לאחרונה החלטתי שאולי כדאי להוריד את המינון ואכן אני נוטלת כרגע רק 3 פעמים בשבוע עד להפסקה המוחלטת. עלי לציין שניסיתי תרגיל זה לפני כמה שנים וגלי החום היו בלתי נסבלים. נכון לעכשו אני רואה שזה מתחיל במעט מאד להשפיע אך אני בכ"ז אפסיק. עלי לציין עוד שאני לוקחת אספירין 75 מ"ג עקב סכרת מאד גבולית -110-114 ורק מקפידה על דיאטה מתאימה התעמלות ושחייה. לאחרונה רציתי גם לקחת כדור אומגה 3 עך הבינותי שאין זה נכון לקחתו ביחד עם האספירין. שאלותי הן ראשית מה לקחת במקום האקטיבל? שמעתי על אלטרנה + ומה בהקשר לאומגה 3 עם האספירין?תודה על ההתייחסות ומצפה לתשובה מד"ר זלוצובר.

ליאת שלום ותודה על שאלתך. את צריכה יעוץ פרטני ובדיקות מעבדה נוספות כגון HbA1c ועוד, לפני כל המלצה טיפולית ולפיכך את זקוקה ליעוץ פרטני. יחד עם זאת, איני משוכנע שאלטרנה הוא התחחליף הנכון עבורך. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי