קרישת דם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

21/11/2005 | 19:47 | מאת: איילת

שלום הנני בת 21 מגיל 15 הנני נוטלת גלולות עקב וסת בלתי סדירה נטלתי גלולות כגון: דיאנה יסמין גינרה לפני כחצי שנה הפסקתי עם הגלולות כתוצאה מכך שהתגלה לי בבדיקת דם שאני נשאית לפקטור 5 ליידן והומוזיגוטית ל:mthfr תקינה לפקטור 2. lac ael שליליים רמת ps נמוכה 66% (ללא גלולות) pc at תקינים הומלץ לי להמנע מ oc/ hrt lmwh במצב הריון ואמובולזציה אבקש האם תאכל להסביר לי מושגים הללו? והוסבר לי כי אני צריכה להמנע מגלולות ואסטרוגן אך איני מקבלת מחזור ללא גלולות מה עלי לעשות? ובנוסף אימי בת 55 עברה כריתת רכם ושחלות לפני 30 שנה כתוצאה מצ'יסטות ולוקחת אסטרופם 2 מיל' 25 שנה היא נשאית לפקטור 5 ליידן ונשאית ל mthfr תקינה לפקטור 2 מקבלת אספירין 75 מיל' וממשיכה לנטול אסטרופם במעקב של בדיקת שד ורופא נשים כל חצי שנה ברצוני לשאול האם היות ואני לוקחת אספירין ואסטרופם זה מונע מסכנה לתרומבופיליה? ידוע כי האסטרופם מעלה את הסיכון לסרטן אבל מצד שני הוא מגן על הלב ועל שמירת הסידן אינני מסוגלת להפסיק את השימוש בכדור עקב דופק לב מהיר התעלפויות (לאחר ניסיון של הפסקת הכדור ונטילת כדור אחר כתחליף קלוניריט)? אודה לך מראש אם תענה לנו בהקדם היות ואנו מודאגות תודה מקרב לב.

איילת שלום ותודה על שאלתך. המצב אותו את מתארת נקרא טרומבופיליה קרי, מצבים הגורמים לנטיה לקרישת יתר של הדם ומכאן שעשויים להיגרם קרישי דם למשל ברגליים. אספירין מוריד את הסיכון אולם אינו מבטל אותו לחלוטין. גלולות למניעת הריון או טיפול הורמונלי חילופי המכילים אסטרוגן מגבירות את קרישת הדם ומכאן החשש לתת אותן בנשים הסובלות מההפרעה שציינת. לסיכום: את ואימך צריכות יעוץ פרטני בנושא הטיפול שלכן. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי