תוצאה גבוהה מאוד של גליצרידים בדם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

13/11/2005 | 23:39 | מאת: אנני

עד לפני שנתיים -שלוש היתה כמות הגליצרידים שלי בסדר. לפני 3 חודשים, במסגרת בדיקת דם נראתה קפיצה ענקית בתוצאה. היום, אחרי 3 חודשים, עשינו בדיקה חוזרת ושוב התוצאה גבוהה : 309 mg/dl. ברצוני לציין שאני אישה בת 61. גובה בינוני , משקל קצת גבוה מהרצוי. עד כה, ב"ה, אישה ממש בריאה. מתעמלת, אך לא מספיק. עובדת שעות רבות מול המחשב. סובלת רק מגלי חום ובעיות אי יכולת להרדם שעות רבות , כמעט בכל לילה. האם הבעיות הללו יכולות לגרום לכמות הגבוהה של הגליצרידים? הייש דרך להוריד כמותם ללא תרופות? אם אין, מהן התרופות שאין להן תופעות לוואי?

אנני שלום ותודה על שאלתך. את לא צריכה תרופות בשלב זה אלא רק דיאטה דלת סוכר ופעילות גופנית, תוך מעקב של רופא המשפחה. רפואה שלמה דר' זלוצובר

17/11/2005 | 11:57 | מאת: אנני

לד"ר משה זלוצובר ! תודה רבה עבור תשובתך. האם אתה ממליץ , במקרה שלי, (טריגליצרידים 309 mg/dl ) על תוספי מזון, ואם כן, איזה? ( מקווה שלתוספי מזון אין תופעות לוואי.האומנם? )

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי