הפרשות חומות לאחר מחזור

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/10/2005 | 08:39 | מאת: כרמי

שלום, אני בת 46 לאחר 2 לידות תקינות. מעולם לא לקחתי גלולות למניעת היריון או כל גלולה אחרת באופן קבוע. בדרך כלל אני בריאה. בחודשיים האחרונים המחזור איחר לי בשבוע כל פעם. בפעם הראשונה המחזור נמשך כ - 5 ימים. מחזור שני איחר שוב בשבוע ונמשך 8 ימים כשלאחריו היו לי הפרשות חומות במשך שלושה ימים -כשההפרשות פוחתות מדי יום. אני רוצה לציין שהתופעה הזו לא הייתה מלווה בכאבי בטן או כל מיחוש אחר. האם יש סיבה לדאגה, האם מדובר בסרטן או משהו כזה? בבקשה אנא ענו לי מהר אני במתח עצום. יש לי תור לרופאה בעוד שבוע. תודה כרמי

כרמי שלום ותודה על שאלתך. נראה שאת מתקרבת לגיל מעבר וזאת ככל הנראה הסיבה לדמומים הלא סדירים אולם יש בהחלט מקום לבדיקה גינקולוגית. רפואה שלמה דר זלוצבר

17/11/2005 | 19:14 | מאת: כרמי

שלום, בהמשך לתשובתך, עשיתי בדיקות דם ואלו התוצאות. ובכן, גודל הרחם 36X36 מ"מ רירית הרחםף בעובי 7 מ"מ תיאור הרירית: הד קו אמצע. דוגלס: מעט נוזל שחלה ימנית: בגודל 17X25 מ"מ מבנה: מבפא זקיקים קטנים נמצא זקיק בגודל 16 מ"מ. שחלה שמאלית בגודל 15X19 מ"מ מבנה: מס' זקיקים קטנים. הערות לבדיקה: אבחנות פעולה: א.ס. אגן קטן גניקולוגיה US אשמח מאוד באם אדע מהן הזקיקים הללו. תודה כרמי

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי