רירית הרחם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

28/08/2005 | 11:07 | מאת: נילי

בת 40 לאחר לידה 2 , למרות טיפולים נשאר גודש בחזה ובדיקה העלתה אדנומה בהיפופיזה. הוצע לי על ידי רופא לטפל בהסרת רירית הרחם על ידי כדורי פרוגסטרון. בינתיים המחזור בלתי סדיר בתדירות של 10 עד 20 יום. מה הסיכונים ברירית מעובה והאם הטיפול בה יכול להיות בדרך כלל מנותק מבעיות הורמונליות מתחום הפוריות.

נילי שלום ותודה על שאלתך. לא ברור לי אם יש קשר בין האדנומה בהיפופיזה למצב ההורמונלי שלך אולם עלייך לעבור, לדעתי, הערכה אנדוקרינית לפני כל טיפול. פרוגסטרון עשוי לעזור בסידור המחזור אולם לא יחליף הערכה אנדוקרינית מסודרת. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי