,תופעות גיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

24/08/2005 | 09:42 | מאת: אורלי

אני בת 53, בחודשים האחרונים המחזור התחיל להיות לא סדיר וגם עם דימום רב יותר,באופן כללי אני טיפוס חרד ולא רגוע וסובלת מהזעת יתר(בפנים) כל חיי וממצבי רוח. לאחרונה המצב החמיר וההזעות הרגילות מלוות בגלי חום נוראיים ומצבי דכאון ודפיקות לב מואצות וחולשה. בבדיקה אצל רופא נשים הוא מצא שאני עדיין לא במנופאוזה(מתקרבת..), ומכיוון שאני סובלת משומנים בדם ומעשנת כבדה, לא הסכים לתת לי הורמונים ונתן לי אלטרנה פורטה. לאחר שבועיים של נטילת התרופה המצב לא טוב, לדעתי אף החמיר, בנוסף לעצירות נוראית-האם יתכן שזה מהאלטרנה?- אשמח לשמוע את דעתך, אני שרויה בדכאון חמור(למרות כדור נגד דכאון שאני לוקחת), לא יכולה לצאת מהבית עקב ההזעות הנוראיות(אפילו במזגן שמקפיא..), ואיכות החיים שלי ירודה ביותר תודה

אורלי שלום ותודה על שאלתך. ב 10% מהנשיםמופיעים תסמיני גיל המעבר עוד לפני תום הוסתות, בעיקר במעשנות! לעיתים הטיפול ההורמונלי החילופי הוא הטיפול היחידי המוצלח, גם במעשנות. יש לשקול זאת פרטנית ועלייך לפנות, אולי, למומחה לגיל מעבר, עם כל בדיקות הדם שלך. רפואה שלמה דר' זלוצובר

25/08/2005 | 16:17 | מאת: אורלי

,ראשית, תודה על תשובתך, והאם ישנם מומחים בתחום במסגרת קופ"ח?(אני חברת מכבי באזור הצפון) תודה

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי