תחושה נפשית-לא טוב לי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

23/08/2005 | 23:22 | מאת: פ.ר

שלום לך ד"ר משה זלוצובר. בת 56 ללא מחזור מזה שנה,התחלתי לקחת ליויאל לפני 3 חדשים.אנני מרגישה שזה שיפר את מצבי לטובה להיפך ,שינויים רבים יותר במצבי הרוח,הרבה מועקה,חולשה כללית,חוסר אנרגיה,הרבה בכי,חוסר שקט נפשי.רופאת הנשים הוסיפה לי כדור לורייון 1מ"ג פעם ביום.-אותו אני לא נוטלת באופן קבוע,להפך אני מעדיפה מידי פעם חצי כדור ואבן של 10 מ"ג.שאלותי,האם אכן הכל בגלל גיל המעבר ? מה אתה ממליץ לעשות כי מאד קשה לי נפשית עם כל התחושות הנ"ל,האם לדעתך הרפואה המשלימה יכולה לסייע למצבי זה? או יש אולי מקום לתרופות אחרות,נגד דיכאון .מצפה מאד להתיחסותך ותודי על כך מקרב לב.

פ.ר. שלום ותודה על שאלתך. יתכן והליויאל לא כ"כ עוזר לך. ללא בדיקה שלך לא ניתן לענות בבירור אולם ניתן לשקול שינוי הטיפול ההורמונלי החילופי, כמובן ע"י הרופאה המטפלת. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי