evorel

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/09/2002 | 20:16 | מאת: ריני

שלום רב, אני בהפסקת מחזור כירורגית. עד לפני מספר חדשים השתמשתי במדבקות קלימרה, והייתי מרוצה מאד. מכיוון שהפסיקו לייבא אותן לארץ (למה?) הרופא נתן לי אבורל באותו מינון (50 מ"ג), אבל נראה לי שזה לא מספיק. למרות שזה אותו חומר (אסטרדיול) ואותו מינון, חזרו לי מעט גלי חום, והתעוררות מוקדמת מאד. מה יכולה להיות הסיבה? ומה אתה מציע לעשות? אני בת 45, וחשוב לי להשתמש באסטרוגן זהה ביולוגית, דרך העור, בגלל בעיות בכבד. הרבה תודה, ושנה טובה ריני

30/09/2002 | 22:58 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

ריני שלום ותודה על שאלתך. כעיקרון-החומרים זהים והסיבה להפסקת היבוא של קלימרה הינה כלכלית בעיקרה, אם כי מניסיוני היו גם בעיות של אי שביעות רצון המטופלות. התכשיר הספציפי הזה הינו יעיל וטוב אך כמובן שאין כל טיפול היעיל לכולן. חלק מהטיפולים יורדים ביעילותם עם הזמן. ניתן להעלות את מינון התרופה או לשנות אותה לג'ל אסטרוגן למשל, שאף הוא ניתן דרך העור. יש להתייעץ כמובן עם רופאים המתמצאים בנושא. בברכת רפואה שלמה דר' זלוצובר

01/10/2002 | 06:08 | מאת: ריני

שלום ותודה על התשובה. ניסיתי את הג'ל, ולא אהבתי. חוץ מזה הוא לא בסל התרופות ודי יקר. האם אין בעיה להעלות את המינון? חשבתי שרצוי המינון הנמוך ביותר האפשרי. מה דעתך, בכלל, על טיפול אסטרוגני חלופי, לאור המחקרים האחרונים? שוב תודה

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי