לקיחת ליויאל למרות שהפרופיל ההורמונלי תקין

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

15/06/2005 | 14:04 | מאת: שרית

אני בת 52 עם פרופיל הורמונלי תקין אבל עם תחושות שמתאימות לגיל המעבר :חוסר שקט נפשי ועצבנות, נדודי שינה ומעט גלי חום וזעה . האם יש להתחיל לקחת הורמונים ,הרופא המליץ לי על ליויאל במינון 2.5 והאם אפשר לקחת במינון קטן יותר בכוונה שתופעות של חוסר שקט ועצבנות יעלמו

שרית שלום ותודה על שאלתך. הפרט הכי חשוב הינו אם יש לך וסת או לא. אם לא, אין מניעה ממתן ליויאל או כל טיפול הורמונלי אחר וניתן לנסות גם מינון נמוך (כגון חצי ליויאל) העשוי אף הוא לעזור. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי