הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

15/05/2005 | 10:43 | מאת: סיגל

אני בת 54 לפני כשנה פסק המחזור. לפעמים אני כמה בלילה עם גלי חום . לאור הדיעות החלוקות בנושא לקיחת הורמונים אנא ייעץ לי האם כדאי לי לקחת הומונים . אגב זוני התופעה היחידה שיש לי.

סיגל שלום ותודה על שאלתך. הטיפול ההורמונלי החילופי מומלץ היום לטיפול בתסמיני גיל מעבר ולזה הוא הטיפול היעיל ביותר ללא צל צילו של ספק. עם זאת, אם אינך סובלת מאד, ניתן לנסות ולהסתדר ללא טיפול כלל. הטיפול ההורמונלי כטיפול מונע למחלות לב ואוסטאופורוזיס נתון לויכוח ועל זה הייתי מתייעץ ספציפית עם הרופא המטפל. רפואה שלמה דר' זלוצובר

11/06/2005 | 15:40 | מאת: אתי

אני בת 52 .עברתי כריתת רחם ושחלות לפני 6 שנים. טופלתי בפרמריל.החלפתי למדבקות והיום אני מקבלת ליויאל. לפני שנתיים קיבלתי פרפור פרוזדורים ואני מטופלת בריתמקס.כרטיא ונורמיטן.בנוסף לוקחת סימבסטיאן עקב כולסטורול גבוה. האם יש אפשרות להפסיק עם הליויאל? אלו השלכות יהיו לכך? כללית אני בריאה,מרגישה טוב,מתעמלת ואוכלת בריא.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי