טיפול הורמונלי בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

04/05/2005 | 09:38 | מאת: עידית

אני בת 55 ולוקחת כ-9 שנים הורמונים בשל גל חום חזקים והזעות,זאת לאחר הפסקתהמחזור בגיל 45, בעיקר ב-7 שנים האחרונות אני לוקחת אסטרוגל שזה ג'ל למריחה על סרגל מדידה. ניסיתי להפסיק כחודש אך התופעות היו חזקות ואין לי אפשרות להפסיק, האם יש בזה סיכון לטווח הארוך? יש לציין כי אין לי היסטוריה משפחתית של מחלות הסרטן.

עידית שלום ותודה על שאלתך. לא ברור לי אם את נוטלת גם פרוגסטרון אולם טיפול הורמונלי לטווח ארוך מעלה, ככל הנראה, את הסיכון לסרטן שד. לא ברורה ההשפעה של אסטרוגן בלבד על נושא מחלות לב וכלי דם אולם כל הנראה אין עליה בסיכון להופעתם תחת אסטרוגן בלבד- אולי אפילו ההיפך נכון וישנה אולי הטבה מסוימת תחת אסטרוגן לבד. רפואה שלמה דר' זלוצובר

05/05/2005 | 13:26 | מאת: עידית

ד"ר זלוצובר, תודה לך אני נוטלת אך ורק אסטרוגן בצורת ג'ל. האם זה מעלה את הסיכון לסרטן השד?

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי