גיל המעבר- אוסטופורוזיס

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

22/04/2005 | 09:22 | מאת: סמדר

שלום. הייתי מעוניינת לקבל מידע- אמי בת 64. לפני מס' שנים הייתה לה דלקת בקיבה שבעקבותיה במשך מס' שנים היא לא אכלה מוצרי חלב ולא לקחה גם תחליפים.כיום אמי סובלת מבריחת סידן. בתקופה האחרונה אמי חשה חולשות וכאבים בידיים (לאורך כל היד) וברגליה (לאורך כל הרגל בחלק החיצוני). אמי ממש סובלת, היא טוענת שהיא לא מסוגלת לא לעמוד, לא לשבת ולא לשכב בנוחות מפני שבכל תנוחה הרגליים והידיים כואבות לה והיא חשה בהן חולשה. כמו כן אמי לא מצליחה לישון ללא כדורי שינה ולפעמים גם לא עם הכדורים. הייתי רוצה לדעת אם התופעה מוכרת, האם זה אוסטופורוזיס ואיך ניתן לטפל. ברצוני לציין שהאח של אמי סובל מפרקינסון והאם יכול להיות שגם אלו תסמינים למחלה. בתודה מראש סמדר

סמדר שלום ותודה על שאלתך. לא כ"כ סביר שמדובר באוסטאופורוזיס אולם יתכן ומדובר בחוסר ויטמין D או סיבות אחרות. פנו להערכת מומחה לנושא. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי