הסמקה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/03/2005 | 12:40 | מאת: מירי

שלום אני בת 43 מקבלת מחזור סדיר מידי חודש שאלתי היא בתקופה האחרונה כשאני נמצאת עם חברה גדולה של אנשים ואני מדברת והתשומת לב מופנת אלי (לדוגמא בקורס שאני לומדת) אני מרגישה שאני מסמיקה מאוד עלי לציין שאני לא ביישנית בצורה חריגה ומעולם לא הייתי התופעה הזאת די חדשה לי אני גם מרגישה הרגשת חום בפנים. האם זאת תופעה של גיל המעבר ? חוץ מהתופעה הזאת אין לי סימנים נוספים. בתקופה האחרונה נמצאה אצלי רמת המגולבין וברזל בדם נמוכה אני מקבלת ברזל לטיפול. עלי לציין שהתופעה לא חוזרת אם אני לא בחברה וזה לא קורה לי סתם כך. תודה מראש

מירי שלום ותודה על שאלתך. יתכן ואלו גלי חום העשויים להופיע בעד 10% מהנשים עוד טרם הפסקת הוסת אולם יתכן שמדובר בסיבות פסיכולוגיות אחרות. עלייך לפנות לרופא הנשים לבדיקה. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי