הפסקת המחזור

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

06/03/2005 | 21:46 | מאת: גרייס

שלום אני בת 55 ולפני שנה וחצי בערך הפסיק לי המחזור החודשי. ניגשתי לרופא בבקשה לטיפול הרמונלי חלופי להפסקת הווסת. עברתי בדיקה גניקולוגית וכנראה על פי הממצאים של הבדיקה הוא רשם לי אובסטין קרם. עוד לא השתמשתי , אני לא יודעת מה המטרה של התרופה , האם היא יכולה לעזור במניעת תופעות כמו גלי חום? ביקשתי גלולות ארגסט וקיבלתי אובסטין. נאמר לי לערוך בדיקות כמו ממוגרפיה ואז לחזור לקבלת מרשם אחר. אשמח לשמוע את תשובתך בנושא. (הייתי רוצה לקבל שם של תרופה אחרת) תודה

גרייס שלום ותודה על שאלתך. האובסטין הינו משחת אסטרוגן לנרתיק. אין מטרתו להקל על גלי חום אלא רק על יובש נרתיקי. פני לרופאך לברר מדוע רשם זאת ונמנע מטיפול הורמונלי חילופי סיסטמי. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי