גיל המעבר - שאלות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

25/12/2004 | 15:28 | מאת: צילה

שלום אני לוקחת אלטרול (25 מ"ג) במשך 15 שנים אחרונות- ותיפקדתי יפה מאוד עד לפני שנתיים. לפני שנתיים כשהיגעתי לגיל 50 הפסיק לי המחזור ומאז ועד היום סובלת מכל תופעות הלוואי של גיל המעבר - גלי חום והזעות ובעיקר חוסר אנרגייה ומוטיבצייה נמוכה, כלומר אני כמעט ולא מתפקדת בחיי היום יום , בצרכים הכי חיוניים. במשך השנתיים האחרונות ניסיתי את כל התרופות הטיבעיות ולא עזר לי כלום. אינני יכולה לקחת טיפול הורמונלי מכיוון שאני בקבוצת סיכון.והרופא אמר שאם אני רוצה בכל זאת לקחת זאת תהיה החלטה שלי ועל אחריותי. השאלה היא האם ישנו איזה כדור פסיכיאטרי לא-הורמונלי (ולא טיבעי) שיכול לעזור במצב שלי ולהקל על התופעות של גיל המעבר? למותר לציין שניסיתי להגדיל את הכמות של האלטרול וזה רק ישנתי יותר שעות בלילה אך לא הייתה שום הטבה בתיפקוד ביום. עוד שאלה- האם ישנם פסיכיאטרים המתמחים לגיל המעבר ספציפית (גניקולוגייה) בקופת חולים "מכבי" או ברפואה הפרטית? אשמח לכל תגובה בנושא. צילה

צילה שלום ותודה על שאלתך. איני משוכנע שלא ניתן לתת לך שום טיפול הורמונלי חילופי אולם לא זאת שאלתך. איני מכיר פסיכיאטרים המתמחים בגיל מעבר אולם יש לי שתי שמות של פסיכיאטרים המודעים לנושא. דר' רבינוביץ' ודר' מץ- שניהם מרמב"ם. מקובל לתת חומרים מקבוצת הפרוזאק כטיפול לתסמיני גיל מעבר. יש גם אפשרויות אחרות אולם עלייך לפנות ליעוץ פרטני. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי