ניתוח בלוטת תריס

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

17/12/2004 | 00:21 | מאת: טובי

הרופא המליץ על ניתוח - בבדיקת US להלן התוצאות איסטמוס מעט מעובה, אונה ימנית מוגדלת עם קשר סולידי ציסטי מעובה בקוטר 3.3 ס"מ אונה שמאלית מוגדלת מאד עם מרכיב רטרוסטרנלי עם קשרים גדולים מרקם האונה אינו סדיר מתאמים ל MNG האם אני צריכה ניתוח? או שיש אפשרות לטיפול באמצעות תזונה בברכה ותודה מראש

טובי שלוחם ותודה על שאלתך. לא בטוח. ישנן עוד מספר שאלות טרם הניתוח כגון האם בוצע FNA ומה תוצאותיו, מה ההפרעה מהגידול וכדומה. עלייך לפנות להערכה פרטנית. לא ניתן לעשות שופינג של תשובות מכיון שאת תקבלי המון תשובות מבלבלות, חלקן אפילו סותרות ולא תוכלי להחליט. רפואה שלמה דר' זלוצובר

20/12/2004 | 19:43 | מאת: טובי

לד"ר משה זלוצובר, תודה רבה מאד על תשובתך, בהמשך למכתבי פרטים נוספים: בדיקת FNA: במשטחים משני הצדדים חומר נוזלי ובתוכו מאקרופגים ומעט תאים מתאים ל- CYSTIC NODULES. היתה לי פעילות יתר ולכן טופלתי ע"י יוד-131במכון לרפואה גרעינית.בשנת 2000 ולאחר מכן היתה הגדלה של הזפק.היום הפעילות מאוזנת ואני לא סובלת מתופעות לוואי. האם צריך ניתוח או יש דרך אחרת. בתודה מראש, טובי

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי