מה לעשות?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

10/09/2002 | 13:40 | מאת: סופי

אני בת 52. בגיל 41 נעלם לי מחזור עקב ניתוח בשחלות.שנים לא השתמשתי בשום טיפול הורמונלי. לפני שנתיים לפי המלצת הרופא התחלתי לקחת פרימלוט הרגשתי טוב אבל דימום וויסתי היה מאוד מאוד חזק אז רופא המליצה לי לקחת משהו אחר -ארגסט... אבל אני מרגישה ממש לא טוב מכול הטיפולים ההורמונלים האלו. יש תחושה של רעד בבטן ומן כאב לא נעים... מה אפשר לעשות? איזה טיפול הורמונלי הכי פחות מזיק לכבד? אולי צריך להפסיק כול טיפול? בשביל מה אני צריכה את המחזור?

10/09/2002 | 22:15 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

סופי שלום ותודה על שאלתך. את נמצאת בתקופה הפרימנופאוזלית כלומר, את עדיין לא בגיל מעבר ממש. אני מסיק זאת לפי העובדה שאת מדממת בתגובה למתן פרוגסטרון (פרימולוט נור או ארגסט שהזכרת) ומכאן שיש לך אסטרוגן משלך. הסיבה למתן פרוגסטרון חיצוני הינה שמירה על הרחם ומניעת ממאירות היכולה לנבוע מעודף אסטרוגן פנימי ללא פרוגסטרון, תופעה הנמנעת במתן פרוגסטרון בכדורים. אנו נדע שאת בגיל מעבר ממש לפי חוסר התגובה לכדורי פרוגסטרון קרי, אין ייצור אסטרוגן עצמוני מהשחלות. לשאלתך: כדאי להמשיך בטיפול-תוך התאמת התכשיר הניתן לתופעות הלוואי שלו. בברכת שנה טובה ורפואה שלמה דר' זלוצובר

12/09/2002 | 05:15 | מאת: נטלי

שנה טובה, אני בת חמישים וחמש. לא לקחתי הורמונים סינטטים במשך כל תקופת המעבר , כן השתמשתי בתחלופים צמחיים כגון אלטרנה, מעברית לדי פלוס רמפמין. לפני שנתיים רופא הקופה ביגלל גלי חום ניסה לתת לי פרמריל והייתי כל כך חולה ביום השני שהייתי צריכה להפסיק. האם התגובה החזקה לפרמריל נותן אינדיקציה לבעיה מסוימת ? תודה מראש.

13/09/2002 | 00:12 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

סופי שלום ותודה על שאלתך. לא נראה לי שהתגובה אותה הינך מתארת נובעת מפרמריל אולם יש כמובן להתיעץ עם רופא מומחה לנושא שייקח ממך במפורט את תאור המקרה, כמו גם יעמוד על תלונותייך ואז יציע לך את הטיפול המתאים. עקרונית לגבי גלי חום, הם בד"כ משתפרים עם השנים ולא מחמירים כך שאם מצב גלי החום מחמיר עם הזמן, יש להתיעץ עם רופא מומחה לגבי סיבה אחרת מלבד תסמונת גיל מעבר. בברכת רפואה שלמה וגמר חתימה טובה. דר' זלוצובר

26/09/2002 | 23:41 | מאת: טיניה

תעשי פיפי בלילה

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי