הפרעה הורמונלית

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

02/11/2004 | 23:31 | מאת: לילית

שלום רב, אני בת 30 +2 ילדים. לפני כ- 10 שנים אובחת כסובלת מLATE ON SET CAH עקב שיעור יתר ומחזור לא סדיר. לאורך תקופות לפני ההריונות ובשליש הראשון נטלתי פרדניזון ופלורינף לאיזון. מאז הלידה האחרונה לפני כ-3 שנים המליצה לי האנדוקרינולוגית לא לקחת טיפול כל עוד אינני מעוניינת בהריון. יש לציין כי כעת אינני מאוזנת (רמת ה 17OHP היא 20) וללא גלולות אין לי מחזור, רופאת הנשים המליצה לי לחזור לגלולות בכדי לקבל מחזור. שאלתי היא האם עליי ליטול גלולות לכל חיי בכדי להיות עם מחזור סדיר? האם לא מסוכן להישאר לא מאוזנת מבחינה הורמונלית או שמא עליי לחזור לטיפול על אף שאינני מתכננת הריונות?

לילית שלום ותודה על שאלתך. לא ברור לי מדוע את בכלל צריכה פלורינף. בנות באבחנה כשלך מסתפקות לרוב בפרדניזון. לגבי הצורך בפרדניזון הדיעות חלוקות ואם אין הפרעות כגון שיעור יתר או שיבושי מחזור, אין לרוב צורך בטיפול אולם הנני מציע לך לפנות ליעוץ אנדוקריני מסודר. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי