ליקוציטים בשתן

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

21/10/2004 | 12:18 | מאת: חני

מזה חודש יש לי 500 ליקוציטים בשתן ותרבית שלילית שקיעת דם 48 אני בת 56. הגניקולוג נתן לי משחה הורמונלית לנרתיק .תרבית וגינלית שלילית גם אגב לקחתי גם אנטיביוטיקה לדלקת ולא עזר. שאלתי מה אפשר לעשות והאם שקיעת הדם קשורה ללקו ציטים. תודה מראש

חני שלום ותודה על שאלתך. אין ביטחון ששקיעת הדם קשורה ללויקוציטים, אם כי הסבירות קיימת. לעיתים אין צמיחת חיידקים בתרבית השתן מסיבות טכניות ויש לחזור על התרבית או שיש חיידקים כגון כלמידיה שאינם צומחים בתרבית קונבנציונאלית. המשיכי בירור אצל רופא המשפחה שלך. הואידע לבצע את הבדיקות הנחוצות ולהפנותך לפי הצורך לרופא מקצועי. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי