ליוויאל

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

20/10/2004 | 21:26 | מאת: שירה

בעקבות הכתבה היום במוסף של ידיעות על תוספים: החלטתי להפסיק להשתמש בתמצית קוהוש שחור של סולגאר. (נכתב שם שיש "שמועה" שהוא יכול לגרום לריבוי תאים סרטנים בשד). כעת אני חושבת ברצינות על לקיחת ליוויאל אבל חוששת מתופעות לוואי. השאלה שלי היא: האם אפשר בתחילה לקחת כדור אחד כל יומיים??(אולי זה יספיק)

שירה שלום ותודה על שאלתך. אינ י משוכנע שחששך מהקוהוש השחור מוצדק. יש תיאור של מה שציינת בבעלי חיים אולם יש עבודות בבני אדם המראות על בטיחות החומר ואף, אולי, על הגנה בפני סרטן שד. בכל אופן, אם את חוששת מסרטן שד, מדוע טיפול הורמונלי שאף הוא לא הוכח כמונע סרטן שד אלא ההיפך, אולי אפילו מעלה את הסיכון. אין מחקרים על ליויאל כל יומיים ואין בכך גם הגיון פרמקולוגי. יש בהחלט מחקרים על ליויאל בחצי כדור שיעל בדומה לכדור שלם אם כי לא הוכח שבחצי כדור הסיכונים פחותים לעומת כדור שלם. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי