פיטריה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

08/09/2004 | 08:51 | מאת: שלוו

דר' שלום איך וממה מקבלים פיטריה ואגינלית? והאם יש נטיה גדולה יותר לקבל פטריה בגיל המעבר?

שלוו שלום ותודה על שאלתך. פטריה נובעת מירידה בסביבת החיידקים הרגילה בנרתיק ובעטיה מתפתחת סביבה פתוגנית שיכולה לכלול חיידקים הגורמים הפרשה לבנה וריח רע, כמו של דגים, אחרי יחסי מין (וגינוזיס חיידקי) או פטרת נרתיקית. הירידה בחיידקים הטובים עשויה לנבוע מטיפול אנטיביוטי, הריון, סוכרת, מחלות מדכאות של המערכת החיסונית ולעיתים קרובות ללא סיבה ברורה. בגיל מעבר , מחוסר אסטרוגן, יש גם ירידה בחיידקים "הטובים" בנרתיק והתופעה עשויה להופיע, לצד יובש נרתיקי, כאבים ביחסי מין ועוד. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי