הפסקת הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

04/08/2004 | 00:37 | מאת: יעל

שלום ברצוני לשאול: אני בת 47 ולוקחת הורמונים מזה כ-5 שנים עקב הפסקת המחזור בשל הוצאת צ'יסטה שיחד איתה הוצאו גם השחלה והחצוצרה מאחר והצ'יסטה הסתובבה סביבן . לקחתי פרוגוליטון במשך 4 שנים והרגשתי איתם מצויין. בשנה האחרונה רופא הנשים שלי החליט שבשל הגיל אני צריכה לעבור לאוורל 100 מדבקה בשילוב עם ארגסט. לאחר 6 חודשים של שימוש בהורמונים אלו התחילו אצלי דימומים, מלווים בהרגשה כללית לא טובה כגון סחרחורות ובחילות. הרופא שלח אותי לבדיקת ביופסיה של חלל הרחם והתשובה היתה שהכל בסדר, אבל אני בינתיים הפסקתי עם הורמונים אלו שכנראה לא התאימו לי. אני כבר 3 חודשים שלא לוקחת הורמונים בכלל ומרגישה טוב בלי זה, והרופא שלי ייעץ לי לא לחזור בינתיים ללקיחת הורמונים , רק אם יהיה צורך בשל חזרת הרגשת התופעות של גיל המעבר. האם זה בסדר לא לחזור ללקיחת הורמונים כאשר נכון לעכשיו אני מרגישה טוב עם זה? האם יש צורך לקחת סידן, כאשר אין מחזור בשל חשש בפגיעה בעצמות? לתשובתך אודה מאד. יעל

יעל שלום ותודה על שאלתך. ההצעה של רופאך הגיונית והייתי ממשיך עימה. יש מקום לביצוע צפיפות עצם ולתוספת סידן. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי