פטריה חוזרת

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

28/07/2004 | 19:18 | מאת: דנה

לפני מספר חודשים התחלתי להשתמש בגלולה מינס שהיא בעלת המינון הנמוך ביותר . כעבור שבועיים התפתחה אצלי פטריה והרופאה שלי נתנה לי טיפול של נרות למשך 6 ימים ומשחה לגירוד . עברו חודשיים שבמהלכם יחסי המין עם הבן זוג היו מאוד לא נעימים (צריבה חזקה באיבר המין עד למצב שהכאב והצריבה נמשכים כמה שעות עד כמה ימים לאחר האקט) . עכשיו שוב הלכתי לרופאה והיא שוב איבחנה פטריה . היא נתנה לי טיפול של נרות ל-6 ימים וכדור לאחר הטיפול לי ולחבר שלי . חוץ משני אלה , היא אמרה לי גם שאני צריכה לצרוך פחות פחמימות וסוכרים כי זה הגורם לפטריה שלי ואין שום סיבה שלמישהי בגילי (19) תהיה תחושה כזאת ביחסי המין שלא מפטריה . השאלה שלי היא בעצם - האם היא צודקת ? האם תזונה לא נכונה יכולה להביא להתפתחות פטריה בנרתיק , ואם כן אז איזו תזונה היא כן נכונה ? שאלתי חברות שלי שהולכות לרופאים אחרים והם אמרו לי שהרופאים שלהם טוענים שאין קשר . אני מאוד מבולבלת ומאוד קשה לי עם המצב שבו אני מטפלת בפטריה לפחות פעם בחודש וחצי - חודשיים , ובנוסף , חווה אי נעימות קשה בקיום יחסי מין .

דנה שלום ותודה על שאלתך. הסיבה להתפתחות פטריות בנרתיק הינה ירידה בחומציות (עליה ב PH בנרתיק). זה עשוי להיגרם מגלולות למניעת הריון (אין בכך הבדלים בין הגלולות השונות), סוכרת ומחלות אחרות או ,לרוב, ללא סיבה ברורה. המטפלים האלטרנטיביים רובם ככולם דוגלים, בין השאר, בדיאטה דלת סוכרים זמינים כבסיס לטיפול ומכאן ההמלצה של הרופאה המטפלת שלך. אם הבעיה אינה נפתרת, שובי לרופאה המטפלת או נסי להבדק ע"י רופא אחר. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי