כאבים בשדיים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

24/06/2004 | 17:52 | מאת: אור

שלום, אני בת 23 ובחודשיים האחרונים החלו לי כאבים בשדיים (בשניהם) . השתמשתי בגלולות (מזה כמה שנים) וחשבתי שאולי אלה תופעות לוואי או משהו כזה. אז הפסקתי עם הגלולות (לפני כ- 3 שבועות בערך)אך הכאבים ממשיכים מה הסיבות שיכולות להיום ? האם סרטן השד יכול להיות בגילי ? אגב, הכאבים לא רצופים אלא רק כשנוגעים ואם אחליט ללכת לרופא, לאיזה רופא הולכים ? תודה

אור שלום ותודה על שאלתך. יתכן מאד שמדובר בתופעת לואי של הגלולות והמצב ילך וישתפר ככל שתתרחקי מנטילת הגלולות. את יכולה לפנות ליעוץ אצל רופא הנשים שלך או רופא כירורג המתמצא בנושא השד. הסיכון לסרטן שד בגילך אפסי. רפואה שלמה דר' זלוצובר

26/06/2004 | 14:35 | מאת: s

אור יקרה, ראיתי את תשובתו של ד"ר זלוצובר ואני חייבת לומר לך וגם לו שקביעתו שבגיל זה הסיכון לסרטן שד "אפסי" הינה מאוד כוללנית ולא מדוייקת. נכון שהסיכון נמוך, אך אפסי? אם תכנסי לפורום של סרטן השד , תראי המון מקרים של נשים שחלו בגיל צעיר מאוד בשנות ה-20 (כולל הכותבת), שלא היה להן תמיד עבר משפחתי, ולעיתים נשאו את הגן המגביר את הסיכון לסרטן השד באופן משמעותי או שלא, אך לצערן הסיכוי "האפסי" אצלן היה 100%. נכון, כאבים בשדים הן לא אופייניים לסרטן השד, אך אם מדובר בתופעה חדשה שאת לא מקשרת אותה לימים מסויימים בחודש (לפני ביוץ או אחרי הביוץ עד המחזור) תופעה שפעמים רבות קיימת, אז כדאי לבדוק את הנושא, למרות שבאמת כנראה שהכל בסדר. לצערי הרבה נשים צעירות ניזונות ממשפטים גם של רופאים שמבטלים אותן במשפטים כמו "סיכוי אפסי" "בגילך הצעיר אין סיכוי" וכד', ואח"כ מבכות על כך. אני משוכנעת שהכל בסדר אצלך, אך כדאי לבדוק זאת אצל כירורג שד, ואם את לא רגועה תבקשי הפניה לאולטרסאונד שד עד שתרגעי. שוב, אני משוכנעת שאילו כאבים הורמונליים, אך לא מקבלת את התשובה על "סיכוי אפסי". יעידו על כך מאות נשים שקיבלו תשובות כאלה , גם בגילך, למרות שהן אחוזים בודדים יחסית, אך בשביל אותה אחת, משפחתה ויקיריה הם 100% שוב, תנסי לראות אם הכאבים מופיעים בימים קבועים בחודש , ואם לא בדקי את העניין כדאי לוודא לחלוטין שמדובר בכאבים שגרתייים שנשים רבות סובלות מהן. הרגישי טוב. אור, לא רציתי להלחיץ אותך, אך התשובה של ד"ר זלוצובר, שלמרות שהוא באמת רופא טוב, ונחמד, שאני נהנית לקרוא את תשובותיו , לא מקובלת עלי (באופן כללי ולא לגבייך). יום נעים.

s שלום ותודה על תשובתך. למרות שעברת חוויה אישית לא נעימה ואני מצטער על כך, עדיין הסיכון לסרטן שד בגיל זה, בעיקר עם תלונות כאלו הינו אפסי- סטטיסטית כמובן. אפסי אינו אפס וכמובן שאת בהחלט צודקת שיש לבדוק שדיים באופן סדיר ואני מסכים שכירורג שד עושה זאת בד"כ טוב יותר. גם לגבי אולטראסאונד שד וממוגרפיה יש בעיה בגיל זה כי השד סמיך מאד וקשה לגלות בו גושים. האולטראסאונד מיועד בעקר לזיהוי ציסטות בשד המלאות נוזל שהוא מדיום אידאלי בהעברת גלי קול (=אולטראסאונד). לסיכום: אנו חלוקים על הפירוש המספרי של הסיכון לסרטן שד ולא על נחיצות הבדיקה. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי