גלי חום למרות טיפול הורמונלי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

29/10/2020 | 15:56 | מאת: גילה

בת 45, מטופלת עם מדבקות Estradiol 0.1 (אני מתגוררת בחו״ל אז אני לא יודעת אם יש מדבקות מקבילות בארץ). אני עם המדברות כשנתיים וחצי עקב כניסה מוקדמת ופתרונות לגיל המעבר (fsh היה מעל 200). מזה כשבועיים חווה גלי חום קדים בעיקר בלילה. האם יש צורך לעבור לטיפול חלופי אחר? אילו בדיקות דם כדאי לעשות?

גילה שלום ה ותודה על שאלתך. אנו רואים לעיתים ירידה ביעילות טיפול תרופתי עם הזמן, באחוז כלשהו של המטופלות וניתן להחליף טיפול או חלק ממנו או לעיתים להעלות מינון. אין בהכרח מקום לבדיקות דם במקרים כאלו וההחלטה האי אינדיבידואלית בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי