מחלת אדיסון? טיפול הורמורנלי תחליפי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

23/10/2020 | 22:32 | מאת: עדי

שלום ד"ר, עקב אסתמה קשה קיבלתי 2 קורסי פרדניזון קצרים פעמיים(בהפרש של חצי שנה). שבועיים לאחר סיום עם ירידה מאוד הדרגתית(גם 2.5) הקורטיזול עם מינון גבוה של משאף סימביקורט היה 263. כעבור חודשיים ביצעתי איסוף שתן לקורטיזול ויצא אפסי: "מתחת לסף הגילוי". רופא המשפחה אמר שאולי זאת מחלת אדיסון ושנחכה עוד חודש ושוב נעשה בדיקות כי אולי הבלוטה תתאושש. אני קצת מבוהלת... האם זה לא מסוכן שאמתין חודש? ובמידה וזאת מחלת אדיסון, חשוב יהיה להתחיל מהר עם הטיפול או שניתן לנסות לחכות עוד ועוד חודשים לראות אם הבלוטה תחזור לעצמה? והאם ניתן במחלת אדיסון לקחת הורמונים זהים ביולגית לקורטיזול במקום פרדניזון? תודה מראש

עדי שלום ותודה על שאלך. השאלה אינה שייכת לנושא הפורום ומעבר לכך, איני משוכני כלל שזה נושא לייעוץ בפורום ולא להערכה אנדוקרינית מסודרת ולפי צורך בדיקות דם. בברכה דר' זלוצובר ..

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי