האם פרוליגטון חלופה לדואביב החסר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

17/10/2020 | 16:16 | מאת: רחלי

דר זולצובר שלום . לאחר ניסיון של אביאנה ואנגליק שגרמו לי לנפיחות בגוף ובעיניים ולנשירת שיער עברתי לדואביב המוצלח והנפיחות והנשירה פחתה. עכשיו עם החוסר המתארך בדואביב הומלץ לי לעבור לאקטיבל. לאחר שימוש של מעל לחודש התופעות חזרו. אני מבינה כי מרכיב הפרוגסטרון משפיע על תופעות הלוואי.בניסיון ללמוד את הנושא קראתי כי ב פרוליגטון שגם מיועד לגיל המעבר .. מרכיב הפרוגסטרון שונה והוא פרוגסטרון מהדור החדש. מבקשת לשאול האם הפרוליגטון יכול להוות חלופה לדואביב. תודה

רחלי שלום ותודה על שאלתך. לחלוטין לא. מדובר בתכשיר שונה באסטרוגן ובפרוגסטרןן שבו כמן גם בתכשיר הגורם וסת לעומת דואביב שאינו מביא מחזור. אין בארץ שום תכשיר המכיל ולו אחד מהמרכיבים שבדואביב, לצערי. מעבר לכך לפי הודעה חדשה של החברה המייצרת, חזרת הדואביב שהייתה אמורה לקרות בנובמבר, לאחר שכבר נדחתה מאוגוסט, נדחתה שוב לתחילת 2021. בברכה דר' זלוצובר.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי