טיפול באסטרופן ודופסטון

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

05/09/2020 | 10:57 | מאת: יפעת

אודה מאוד על תשובותייך למס' שאלות: 1. האם הטיפול ההורמונלי יעיל לאחר שנתיים מתום המחזור באותה מידה אם בכלל (מאחר שזה לא שימור רמת ההורמונים, אלא "יצירה מחדש"...)? 3. האם שילוב הורמונים זה מסייע לכלל התופעות(מעבר להבדלים אישיים): גלי חום, קשיי ריכוז וכו' 2. האם יש עדויות לכך שטיפול הורמונלי מסייע גם להזדקנות העור? 4. האם צפויה השמנה בעקבות נטילת התרופות? מצוין כתופעת לוואי שכיחה, אך מקריאה בפורום הבנתי שלא. 5. לאחר כמה זמן עפי"ר (ברור שזה אישי, אך מניסיון מצטבר) ניתן לחוש שיפור בתופעות גיל המעבר מתחילת נטילת ההורמונים? 6. מה יתרונות/חסרונות כדור לעומת מדבקה? תודה רבה מאוד מראש

יפעת שלום ותודה על שאלתך. הטיפול ההורמונלי יעיל בכל עת שמתחילים אותו ועוזר לכל התסמינים שציינת, במידה זאת או אחרת. ברור שהעור הוא האיבר שהכי מרוויח מטיפול הורמונלי. לרוב אין עליה במשקל תחת הטיפול- יש מקרים שיש כמו שיש מקרים בהם מצוינת ירידה במשקל. תוך שבועות מרגישים בשיפור. אסטרוגן עורי מעלה פחות קרישת דם מאשר פומי בברכה דר' זלוצובר

12/09/2020 | 20:56 | מאת: יפעת

תודה רבה על התשובה המפורטת.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי