וגיפם לפני שהווסת פסק

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

31/07/2020 | 18:54 | מאת: רומי

שלום ד"ר, אני בת 45.5. לפני כחודש התחלתי לסבול מצריבה באיבר מין, תדירות תכופה של מתן שתן, יובש בזמן קיום יחסי מין. בביקורים אצל רופא נשים לא נמצאה דלקת או פטריה וגם לא דלקת בדרכי השתן. היום הייתי אצל רופא מומחה לצוואר הרחם ו אנדוקרינולוג. הוא אמר שחסר לי אסטרוגן ונתן לי וגיפם למשך שבוע, אח"כ פעמיים בשבוע. לאחר שרכשתי את הוגיפם הבחנתי שהוא מיועד לנשים שפסק להם הווסת. יש לי ווסת סדירה וגם אמרתי את זה לרופא. בנוסף אני בתחילת תהליך של תרומת ביצית. הוא אמר לי לקחת עד שאתחיל ליטול אסטרופם במסגרת הטיפולים. האם אני יכולה להשתמש בוגיפם למרות שיש לי ווסת סדירה? האם זה יכול לשבש לי את הווסת? תודה

רומי שלום ותודה על שאלתך. ספציפית לשאלה האם יכולה להשתמש, התשובה חיובית. על השאלה של האם צריכה, קשה כמובן לענות תיאורטית. בברכה דר' זלוצובר

04/08/2020 | 04:46 | מאת: רומי

האם אקבל מחזור כרגיל בזמן השימוש בוגיפם?

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי