דימומים כמעט כל החודש

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

17/06/2020 | 11:42 | מאת: דפנה

בת 47, עם התקן רגיל. לפני שנים רבות ניסיתי את המירנה והיתה לי נפיחות נוראית בגוף ובבטן ולכן הורדתי אותה וחזרתי להתקן הפשוט. בשנים האחרונות אני מקבלת מחזור כל 21 יום ולא כל חודש כפי שהיה בעבר. בחודשים האחרונים אני מסיימת מחזור ואז נקיה לחלוטין לשלושה-ארבעה ימים ושוב מקבלת מחזור, יוצא שאני מקבלת מחזור 3 פעמים בחודש,הדבר הזה מקשה עליי מאוד. הרופאה שלי ממליצה על המירנה, אני מסרבת והיא אומרת שננסה קודם להןריד את ההתקן ולראות איך הגוף מגיב ובכל זאת היא חושבת לשים לי התקן הורמונלי אחר("האחות הקטנה של המירנה",לדבריה)- אני מאוד חוששת גם מהוצאת ההתקן כי היא אמרה לי בבדיקה האחרונה שאני עדיין פוריה וגם אני מרגישה שהיא מכריחה אותי לשים התקן שלא הייתי רוצה. האם יש דרך אחרת לעזור לי? - אני מציינת שהיא שלחה אותי לבדיקת הורמונים והפרופיל ההורמונלי תקין. בסיכום שלה רשום: רירית דקה סדירה. רחם בגודל רגיל. בהתחלה היא הציעה שתשלח אותי לבדיקת הסטרוסוקפיה ועתה שינתה את דעתה וחושבת שאין צורך בבדיקה וקודם נוריד את ההתקן הקיים. אני מאוד חוששת ולא יודעת מה לעשות והאם זה נכון לי? ובאופן כללי האם אלה סימנים של גיל המעבר לפני הפסקת המחזור לחלוטין? את ההתקן האחרון עשיתי לפני עשרה חודשים. אשממח לקבלת מענה מהיר על מנת שאדע איזו החלטה לקבל.

דפנה שלום ותודה על שאלך. צריך לבדוק אותך ובהתאם ככל הנראה להוסיף בדיקות דם ולפי כל הממצאים להתקדם. נראה לי שיש אופציות נוספות מעבר להתקן המכיל פרוגסטרון. בברכה דר' זלוצובר ן.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי