גיל המעבר משתמשת באביאנה כבר שנתיים . מרגישה חלשה וכל הזמן קר לי. גם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

17/05/2020 | 22:34 | מאת: שירה

משתמשת באביאנה כבר שנתיים . מרגישה חלשה וכל הזמן קר לי. גם חום הגוף שהיה תמיד 37 ירד ל 36.4 . יודעת שלרוב גיל המעבר מאופיין בגלי חום. האם יתכן שקור הגוף נובע בכל זאת מגיל המעבר והחסר האסטרוגני (נבדקו כל הפרמטרים האחרים ונמצאו תקינים)? האם יתכן שאביאנה לא מספיקה? לא מעוניינת במחזור בשום אופן . בעבר ניסיתי אקטיבל והיו תופעות לוואי. האם יש תרופה בה המינון גבוה מאביאנה אך עדין יותר מאקטיבל?

שירה שלום ותודה על שאלתך. גלי קור בגיל מעבר מקבילים לגלי חום ונובעים מירידה משמעותית ביכולת הגוף להתמודד עם שינויי טמפרטורה בפנים הגוף. מתחת לסף גלי קור ומעליו, גלי חום. יש מקום לשקול החלפת טיפול בצורה פרטנית. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי