דימומים לא סדירים והמלצה להתקן מירנה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

13/05/2020 | 18:51 | מאת: שיראל

בת 47 עד עכשיו מחזורים סדירים כל 21 יום ,מנובמבר האחרון היתה הפסקת מחזור פתאומית ואז לאחר הפסקה של 4 חודשים המחזור הגיע חזק מאוד ,באולטרסאונד רירית מעובה 24 ממ ,תשובת פיפל תקינה מראה על שינויים הורמונאליים, לקחתי פרוגסטרון 5 מג פעמיים ביום והדימומים המשיכו יחד עם הטיפול התרופתי ,לפעמים חזק יותר ולפעמים פחות ,אולטרסאונד חוזר רירית ירדה ל14 ממ ,אתמול הפסקתי לקחת פרוגסטרון והדימום נמשך ,מתי אמור להסתיים הדימום,? כמה זמן עוד לחכות התחלתי ברזל שלא ירד ההמוגלובין והאם ניתן ומותר במצב הזה בדימום כזה לשים התקן מירנה? או לחכות שיגמר ? וכמה זמן לחכות? ואם לא התקן מה לעשות ???? אני ממש מיואשת ומגרידה אני פוחדת אז אולי התקן אפשרי?

שיראל שלום ותודה על שאלתך. יש פרוטוקולים שונים לטיפול בדימומים לא סדירים בגיל הפרימנופאוזה הנבדלים בסוגי הפרוגסטרון ומשך הטיפול. לא ברור לי מה קיבלת ולכמה זמן. תצטרכי לשמוע מהרופא/ה מטפל/ת שלך את התוכנית הטיפול שנבנתה עבורך. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי