הפסקת טיפול הורמונלי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

22/03/2020 | 16:16 | מאת: כרמלה

שלום, אחרי שנים של שימוש בגלולות למניעת הריון, עם כניסתי לגיל המעבר עברתי להשתמש במדבקות הורמונליות (אוורול 50 אחת לשלושה חודשים פרימולט נור). אני בת 62, לפני כחודש התברר שרירית הרחם התעבתה, נלקחה בדיקת פיפל שטרם חזרה, והתבקשתי היום מהרופא להפסיק להשתמש בהורמונים... אני תוהה כיצד לסייע לעצמי, מה הוא התחליף הראוי כך שאסבול כמה שפחות מתופעות לואי, תודה כרמלה

כרמלה שלום. עלייך לפנות עם תשובת הפיפל להערכה חוזרת ולפי התשובה ניתן יהיה לשקול כיצד להמשיך. בברכה דר' זלוצובר

11/04/2020 | 11:45 | מאת: חידוש טיפול הורמונלי

הבדיקה חזרה תקינה, כך גם בדיקת הפאפ, בינתיים לבקשתו של הרופא, הפסקתי את הטיפול ההורמונלי, להפתעתי כמעט ללא תופעות לוואי, בינתיים... האם העובדה שאני כבר בת 62 היא הסיבה?? תוהה האם לחזור למדבקות שכן אימי וסבי חלו באלצהיימר וידוע לי שהאסטרוגן מגן ולא רק כנגד אלצהיימר, אשמח לדעתך, חוששת שרופא הנשים הצעיר שלי אינו "המומחה" לגיל המעבר, תודה, כרמלה

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי