דואביב/ האם המרכיב הלא פרוגסטרוני נסבל יותר מניסיונך הקליני?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

01/03/2020 | 16:01 | מאת: דואביב

היי, מה שלומך? בת 49. ללא מחזור כשנה פלוס. לאור גלי חום קשים ותכופים,( 2 בשעה), כאבי ראש ובעיות שינה, התחלתי אקטיבל. לאור דימומים שלא חלפו, עברתי לאביאנה. גם שם החלו דימומים בחלוף כשבועיים. אך בעיקר הרגשתי רע נפשית, מאוד עצבנית וחסרת חשק. לאחר הפסקה של מספר שבועות, החלטתי על ניסיון אחרון. הוצע לי דואביב, ממחשבה שאני מגיבה רע לפרוגסטרון. האם דואביב יעיל ופחות משפיע על מצב הרוח מניסיונך הקליני? ומה הצפי מבחינת התחלת הפעולה ( עם האקטיבל לקח שבועיים פלוס). המון תודה!

דואביב שלום ותודה על שאלתך. היעדר הפרוגסטרון בדואביב מפחית במעט את יעילותו בהקלת תסמיני גיל מעבר (בעיקר גלי חום) ומנגד תורם לבטיחותו המוגברת מבחינת סרטן שד. פחות נבדק בנושא מצב רוח בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי