טיפול הורמונלי bioidentical

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

23/01/2020 | 20:58 | מאת: עירית

האם יש טיפול הורמנלי חליפי משולב אסטרוגן ופרוגסטרון, כששניהם bioidentical בתרופה אחת ? אם כן מה השם ? ממה שהבנתי מצאו שכאשר שני ההורמונים bioidentical זה יותר מועיל ופחות מזיק וגם הסיכון לסרטן קטן יותר לעומת הורמונים סינטתיים. תודה, עירית

עירית שלום ותודה על שאלתך. אין טיפול כזה, הטיפול אינו מאושר או מומלץ ע"י ה FDA וההצהרות על סיכונים פחותים אינה מקובלת כברת תוקף ע"י אותו ארגון (רשות הפיקוח על תרופות ותוספים בארה"ב). בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי