טיפול HRT במשך 20 שנים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

05/01/2020 | 13:44 | מאת: שוש

בת 70. מקבלת HRT (בשנים האחרונות קונטי 50) במשך 20 שנים בגלל גלי חום רבים המלווים בדפיקות לב מואצות וחזקות. ללא שחלות. עם השנים עשיתי מספר נסיונות להפסיק בהדרגה את ההורמונים, אך ללא הצלחה. גלי החום חוזרים. אני מקפידה להיבדק אצל רופאת נשים כולל US פעם בשנה. עושה ממוגרפיה ו US שד וביקור אצל כירורגית שד כל שנה. מרגישה טוב עם המדבקות וללא תופעות לוואי. לאחרונה כירורגית השד הציעה לי להפסיק עם הקונטי ולנסות סימידונה.מה דעתך?

שוש שלום ותודה על שאלתך. סימידונה הינו תרופת מרשם צמחית לא הורמונלית שאינה מכילה אסטרוגן ופרוגסטרון ומיועדת להקלת תסמיני גיל מעבר. השאלה למה להחליף לתכשיר זה דוקא משום שהסיכון גדול שהתסמינים יחזרו. כדיאי לפנות ליעו לגבי עצם הצורך בהפסקת טיפול הורמונלי בצורה מוחלטת או רק החלפה לתכשיר אחר. בברכה דר' זלוצובר

06/01/2020 | 14:58 | מאת: שוש

תודה על התשובה המהירה

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי