חזרה לחזרה לטיפול הורמונלי חליפי לאחר הפסקה של 7 שנים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

02/01/2020 | 12:47 | מאת: danddy

בת 73 במנופאוזה מגיל 40 קבלתי טיפןל הורמונלי חליפי במשך 26 שנים ,בגלל תופעות גיל מעבר שפגמו באיכות החיים . לפני כ-7 שנים הפסקתי את הטיפול בעקר בגלל לחץ רפואי סביבתי ,מרבית תסמיני גיל מעבר חזרו , ניסיתי להתרגל וליהמנע מהטיפול ההרמונלי .כיום אני רוצה לחזור לטיפול ההורמונלי החליפי... האם ישנן סיבות שלא לעשות זאת, מבחינה רפואית...אודה מאד לתשובתך !!!

danddy שלום ותודה על שאלתך. התחלת טיפול לאחר הפסקה של מעל חודש מעלה סיכון לקרישי דם. יש לכך פתרונות אך זאת הסיבה העיקרית שבעטיה הפסקת הטיפול צריכה להיות לאחר שיקול דעת מעמיק. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי