גיל מעבר הורמונים חלון הזדמנויות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

13/11/2019 | 07:44 | מאת: תמר

שלום רב, אני בת 54, מגיל 47 פסק המחזור והבנתי שלאחרונה הגדילו את חלון ההזדמנויות לעשר שנים מיום הפסקת המחזור,לקחת הורמון לשמירה על הלב. אני בחורה בריאה, עם בדיקות דם תקינות, לא מעשנת ורזה, האם ניתן עדיין אפשרי לקחת הורמונים? תודה רבה

תמר שלום ותודה על שאלתך. טיפול הורמונלי אינו מיועד להגנה על הלב אלא להקלת תסמיני גיל מעבר. אחד מיתרונות הטיפול (כנראה) הינו הגנה בפני מחלות לב, אם מתחילים אותו סמוך ככל האפשר לתחילת גיל מעבר. יעוץ אישי נעשה באופן פרטני תוך התחשבות ברקע רפואי, סיפור משפחתי של מחלות לב וממאירויות וכמובן, נוכחות תסמיני גיל מעבר אלו או אחרים. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי