טיפול הורמונלי אוויאנה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

04/10/2019 | 11:07 | מאת: נטלי

שלום אני בת 45 . בשנתיים האחרונות המחזור שלי היה מאוד לא סדיר . המחזור האחרון שלי היה ביוני 2019. אני חווה קצת גלי חום והפרעות בשינה. עשיתי בדיקות דם הורמונליות ואולטרסאונד והגעתי למומחה לגיל המעבר שהמליץ לי להתחיל שימוש באוויאנה. לאחר שיחה עם חברה ,שהיא בת חמישים ועד עכשיו לקחה גלולות כדי לקבל מחזור, התחלתי לתהות למה בעצם הוא לא נתן לי גלולות כדי שאמשיך לקבל מחזור ? הרי אני עדיין יחסית צעירה...אציין שמעולם לא השתמשתי הגלולות למניעת הריון. אשמח לקבל את תשובתך

נטלי שלום ותודה על שאלתך. החלטה על טיפול תרופתי לא יכולה להיות בהתכתבות- הטיפול גם מחייב מרשם כמובן. ככלל, אני מסכים שבאשה עם וסת קיים אך לא סדיר אביאנה אינה ככל הנראה האופציה הטיפולית המיטבית. מינון התרופות בגלולות למניעת הריון גבוה משמעותית ואין ספק שאת צריכה הערכה מסודרת לפני המלצה טיפולית זאת או אחרת. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי