השמנה בעקבות הפסקת מחזור

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

11/07/2019 | 12:36 | מאת: אתי

שלום רב, אני בת 51 ובעקבות טיפולים כימוטרפיים נפסק לי המחזור. במשפחתי המחזור מחזיק עד סוף שנות החמישים. בתקופת הטיפולים הכימוטרפיים השמנתי 10 קג'. ההשמנה נבעה מאכילה בלבד. עם זאת, מאז הטיפולים עברו 5 חודשים בהם אני אוכלת מעט מאוד וגם מתעמלת פעמיים בשבוע - אך איני יורדת במשקל. מה ניתן לעשות?

אתי שלום ותודה על שאלתך. פני להערכה גניקולוגית/ אנדוקרינית מסודרת. ככלל, גיל מעבר מביא להאטה בחילוף החומרים ותיתכן עליה קלה במשקל, בעיקר אם מעלים במקביל את "ההכנסה הקלורית". בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי